Termeni și Condiții

Program de lucru: Luni - Vineri 09:00-18:00

Mail: office@filtrare.ro

 

Renunțarea la cumpărare

Regulament privind serviciul de retur gratuit

Renunțarea la cumpărare reprezintă un serviciu gratuit oferit clienților AWE Air Water Earth SRL, societate comercială cu răspundere limitată, organizată potrivit legii române, cu sediul în Str.Barbu Delavrancea, Nr.13, Demisol, Camera 5, Ap. 1, București, Sector 1 înmatriculată la Registrul Comerțului sub nr. J40/21317/2022, CUI RO47073670.

Prin acest serviciu, clienții AWE Air Water Earth SRL pot returna gratuit în termen de 14 zile calendaristice produsele cumpărate pe www.filtrare.ro, conform Termenilor si Condițiilor de retur prevăzute în prezentul Regulament.

Acest serviciu nu afectează dreptul de retragere prevăzut de O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, pentru contractele încheiate la distanță sau contractele încheiate în afara spațiilor comerciale AWE Air Water Earth SRL.

Clienții care renunță la cumpărare, solicitând returul unui produs, se vor supune regulilor prezentului Regulament, acceptându-l în integralitate.

Clienții AWE Air Water Earth SRL sunt beneficiarii direcți ai acestui serviciu gratuit.

 

Aceștia pot fi persoane fizice sau persoane juridice care au achiziționat produse pe www.filtrare.ro, fiind titularii facturii sau ai bonului fiscal (persoane fizice) sau reprezentanții persoanei juridice titulare a facturii fiscale AWE Air Water Earth SRL.

 

Cum puteți returna produsele achiziționate de la  AWE Air Water Earth SRL ?

Produsele cumpărate pe www.filtrare.ro pot fi returnate în termen de 14 zile calendaristice:

  • cumpărătorul va preda personal sau prin curier produsul unui reprezentant AWE Air Water Earth SRL.

  • prin completarea Formularului de Retur afișat pe site la secțiunea Suport Clienți accesibil din contul de utilizator al site-ului https://filtrare.ro/retururi/, în cont "Cereri returnare" sau declarație neechivocă în care cumpărătorul își exprimă decizia de retragere din contract, a cărei primire va fi confirmată (hârtie, mail sau fax).

Termenul de 14 zile calendaristice se calculează:

  • de la data livrării produsului în cazul în care produsul a fost achiziționat de pe www.filtrare.ro

  • în cazul unei comenzi care conține mai multe produse, termenul de 14 zile calendaristice se calculează de la data livrării ultimului produs din comandă.

Cumpărătorul are dreptul de a se retrage din contractul de vânzare fără a fi nevoit să justifice decizia și fără a suporta alte costuri.

În conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor, consumatorul ar trebui să le mânuiască și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o faca într-un magazin.

Purtați răspunderea pentru orice eventuală diminuare a valorii produselor, dacă în urma verificării conformității, proprietăților și funcționalității produselor se dovedește că această devalorizare a fost cauzată de manipularea necorespunzătoare de către dvs.

 

Condițiile referitoare la produsul returnat

 Se recomandă ca produsul returnat sa fie in aceeași stare în care a fost cumpărat sau livrat:

Să aibă toate componentele, accesoriile, inclusiv manual de utilizare și certificate de garanție;

Produsul trebuie să fie returnat în condiții de siguranță, pe cât posibil în ambalajul original pentru a se evita deteriorarea acestuia la manipulare și/sau transport. Unele produse sunt marcate cu un sigiliu aplicat de producător pe ambalaj. Acest sigiliu nu este prezent în mod obligatoriu, prezența lui fiind specifică producătorului. Prezența sigiliului nu este obligatorie pentru a demonstra că produsul este exact în forma și condițiile în care a fost eliberat de catre producător. Deteriorarea sigiliului nu aduce nici o limitare dreptului de renunțare la contract.

 

Produse care nu sunt acceptate la retur

Produse care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri mecanice sau electrice (nesemnalate ca și defecte estetice în primele 48 de ore de la recepționarea produsului).

Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate etc.

  • filtre desigilate, care sunt prezentate desigilate pentru retur;

  • produse aduse pe comenzi speciale ferme pentru a cărei furnizare a fost nevoie de plată în avans;

  • dacă au fost achiziționate mai multe produse din același model, se acceptă retur doar dacă unul singur a fost desigilat sau dezambalat;

În cazul în care se returnează un produs dintr-un pachet promoțional se va returna diferența dintre prețul de bază și cel promoțional al produsului returnat.

 

Pentru produsele returnate sunt necesari următorii pași:

Clientul predă produsul cu toate componentele, accesoriile, inclusiv manuale și certificate de garanție, obligatoriu însoțit de factura/ bon fiscal și de dovada plății, în baza unui proces verbal de predare primire.

AWE Air Water Earth SRL va face o evaluare a stării produsului, inclusiv în ceea ce privește componentele și accesoriile acestuia. Evaluarea produsului predat se va face de către asistentul de vânzări AWE Air Water Earth SRL.

AWE Air Water Earth SRL va emite o factură de stornare cu valoarea rezultată în urma evaluării și va rambursa clientului suma respectivă de bani.

Suma aferentă returului, care figurează în factura fiscală de stornare, îi va fi rambursată clientului prin aceeași metodă de plată.

În cazul în care plata comenzii s-a făcut cu un card bancar, rambursarea se va face prin aceeași metoda de plată în cel mult 3 zile de la data la care AWE Air Water Earth SRL intră în posesia produsului returnat, dar nu mai mult de 14 zile calendaristice din momentul în care AWE Air Water Earth SRL este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului.

În situația în care clientul optează pentru înlocuirea produsului returnat cu un alt produs disponibil la vânzare, clientului i se va rambursa doar diferența dintre valoarea returului și prețul noului produs (sau, după caz, va achita diferența de bani).

 

În cât timp vă vom restitui suma aferentă returului?

Rambursarea sumelor pentru returul online se va face in cel mult 3 zile de la data la care AWE Air Water Earth SRL intră în posesia produsului returnat, dar nu mai mult de 14 zile calendaristice din momentul în care AWE Air Water Earth SRL este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului.

Ziua în care consumatorul își exercită dreptul de retragere din contract nu se va lua în seamă la calculul termenului, iar în cazul în care ultima zi a termenului este o zi nelucratoare, AWE Air Water Earth SRL va prelungi termenul în mod corespunzător.

 

Prelucrarea datelor cu caracter personal în scopul efectuării returului

În cazul în care nu există neconformități iar produsele îndeplinesc toate condițiile de retur menționate mai sus, angajații AWE Air Water Earth SRL vor proceda la întocmirea documentelor financiar-contabile aplicabile, în conformitate cu prevederile legale (factura de retur/avans, dispoziție de compensare, dispoziție de plata, chitanță). Datele necesare întocmirii documentelor mai sus menționate fac referire la: nume, prenume, domiciliu, seria și nr. CI, cont bancar, după caz. Vom folosi datele cu caracter personal în scopul întocmirii documentelor financiar-contabile, conform dispozițiilor legale în vigoare. În cazul în care dumneavoastră nu doriți să furnizați aceste date, returnarea produselor nu este posibilă chiar dacă se încadrează în condițiile de retur mai sus prezentate, întrucât nu ne putem conforma legislației din domeniul fiscal.

 

Costuri și taxe speciale pentru renunțarea la cumpărare: toate costurile sunt suportate de către AWE Air Water Earth SRL. 

 

AWE Air Water Earth SRL poate refuza colaborarea cu consumatorii care au abuzat de dreptul de a renunța la cumpărare. Notificarea acestora se va face anterior impunerii restricțiilor privind vânzarea de produse sau servicii.

 

 

 

AWE Air Water Earth SRL

Install this application on your home screen for quick and easy access.

Just tap then 'Add to home Screen'